Tema: Gal avių akių sulčių? Su Helovinu!

Švedijoje esančiame Malmės miestelyje šiandien duris atveria Šlykštaus maisto muziejus. Helovino proga atidaromo muziejaus meniu – ir pelių palaikai, ir sūriai su gyvomis knibždančiomis lervomis...

https://a.radikal.ru/a22/1810/9f/b33d198aaae5.jpg

https://c.radikal.ru/c24/1810/9e/02859c4b2f42.jpg

Tokių patiekalų apie 80 – nuo svogūnais ir nešvariomis kojinėmis dvokiančio tailandietiško vaisiaus duriano, bulių sėklidžių, iki pūdytų ryklių. Pasak gurmanų, tokių ryklių skonis – lyg kramtytum šlapime įmirkusį čiužinį.

https://d.radikal.ru/d26/1810/6f/052dea42f35a.jpg

https://a.radikal.ru/a30/1810/a5/9b2d758e774a.jpg

https://a.radikal.ru/a36/1810/62/0bd1340a21b3.jpg

Jei skrandis išties stiprus, siūloma paragauti ryžių vyno su pelių palaikais arba Sardinijos sūrio, po kurį šliaužioja gyvos lervos – visi eksponatai valgomi, o kai kurios tautos juos laiko delikatesais.

Pavyzdžiui, europiečiui gal ir keistoka ragauti keptą jūrų kiaulytę, o Pietų Amerikoje šis patiekalas yra kaip mums, lietuviams, cepelinai ar kotletai. Kone vienas šlykščiausiai skambančių ir atrodančių gėrimų – akių avių sultys... Raudonos, su iš stiklinės į jus žvelgiančia tikra akimi...

https://c.radikal.ru/c31/1810/97/6d14f376279a.jpg

https://d.radikal.ru/d33/1810/de/018da7ad5fc1.jpg

https://b.radikal.ru/b02/1810/28/273ead10aebb.jpg

https://a.radikal.ru/a09/1810/45/9fd8e7225716.jpg

Šis muziejus – ne tik pramoga. Jo tikslas ir kad lankytojai suprastų, jog maistą, nuo kurio tįsta seilės ar priešingai, išverčia skrandį, lemia mūsų kultūra, kurioje gyvename.

Parodos kuratorius S. Vestas sako, jog pasišlykštėjimas yra viena iš šešių esminių žmogaus emocijų, o evoliucinio bjaurėjimosi funkcija skirta mums padėti išvengti galimai pavojingo toksiško maisto. Kuratorius neslėpė, jog netgi jis išdrįso paragauti vos pusę eksponatų.

Na o organizatoriia apdairūs – ne vienam lankytojui subloguoja skrandžiai, tad vietoje bilietų įteikiami vėmimo maišeliai. Muziejus veiks iki sausio pabaigos.

http://laprela.lt